Goda pajen till kräftskivan
Även om kräftor får njutas året om, så har vi vår kräftpremiär nu i augusti – för att längtan gör upplevelsen ännu bättre. Med tillbehör som en paj med sensommarkantareller blir festen ett faktum.
Pajskal
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 liter färska kantareller
1 gul lök
2 msk smör
½ tsk salt
100-150 gr riven Västerbottenost
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
Så här gör du
Rör ihop allt till pajskalet. Tryck ut i pajformen. Grädda i ugn 175°C i ca 10 minuter.
Hacka lök och ansa svamp. Stek i smöret tills allt fått fin färg. Fyll pajskalet med den stekta blandningen och osten. Vispa samman äggstanning och häll över.
Grädda i ugnen 30-40 min till dess pajen är klar och fått fin färg. Servera gärna på tallrikar som Amuse bouche och njut!