Butiken

Goda pajen till kräftskivan

Även om kräftor får njutas året om, så har vi vår kräftpremiär nu i augusti – för att längtan gör upplevelsen ännu bättre. Med tillbehör som en paj med sensommarkantareller blir festen ett faktum.


Pajskal

150 g smör

3 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

2 msk kallt vatten

 

Fyllning

1 liter färska kantareller

1 gul lök

2 msk smör

½ tsk salt

100-150 gr riven Västerbottenost

2 ägg

2 dl vispgrädde

1 krm svartpeppar

 

Så här gör du

Rör ihop allt till pajskalet. Tryck ut i pajformen. Grädda i ugn 175°C i ca 10 minuter.

Hacka lök och ansa svamp. Stek i smöret tills allt fått fin färg. Fyll pajskalet med den stekta blandningen och osten. Vispa samman äggstanning och häll över.

Grädda i ugnen 30-40 min till dess pajen är klar och fått fin färg. Servera gärna på tallrikar som Amuse bouche och njut!