Butiken

Vackert pussel och pyssel till dessert

När rabarbern vaknar till i rabatten – då är det vår. Låt dig inspireras av fotografen och matkreatören Magali Ancenay’s upplägg.


När rabarbern vaknar till i rabatten – då är det vår. Håll med om att det är ett genialt sätt att göra rabarberpajen ännu mer tilltalande. Egentligen inte så svårt, det är bara det att man ska komma på att göra det och det har matkonstnären och fotografen Magali Ancenay gjort. 

Här har hon använt en kvadratisk form och skurit rabarbern i små trekanter innan hon la det grafiska mönstret. Pajen är upplagt på ett ovalt fat i serien Arabesque. 

Och visst blir det läckert när man sen tar en bit. Varje pajbit dekoreras ytterligare med bär och ätbara blommor och läggs på en assiette, även den i serien Arabesque.  

Vackert, gott och något att samtala om vid bordet. 

PS! Visste du att rabarbern egentligen är en grönsak, men vi använder den som en frukt och gärna till paj. Den första rabarberskörden smakar bäst, när stjälkarna är mjälla och alldeles nya för året. DS.