Butiken

Poké Bowl och Ramen på Sthålvis

Att servera i en härlig djup tallrik i serien Arabesque är en känsla och hur rätt som helst.

Visste du att Poké Bowls kommer från Hawaii och ordet poké kan översättas med skuren i bitar? Det är just vad Poké Bowl är – en skål med goda ingredienser som skurits i utsökta bitar. En perfekt rätt när man vill improvisera med det man har hemma. Det samma gäller ramensoppa – också en maträtt som man kan leka och experimentera med nästan hur mycket som helst. Den japanska favoriten är en ljudlig upplevelse i sitt hemland – den sörplar du nämligen i dig. Så duka med djup.

Amen, är det inte dags för ramen
Ramen är en perfekt vardagsmiddag och härligt att servera i vår djupa tallrik i serien Arabesque. Addera det du tycker om och har hemma i skafferiet. Prova dig fram. Här är en snabbvariant med kyckling och svamp.

Ingredienser 4 portioner
Ramen till 4 personer
2 färdiglagade kycklingfiléer
2 hårdkokta ägg
250 g färska champinjoner
I vitlöksklyfta
Böngroddar kan bytas ut mot andra sojabönor eller vad du vill.
I rödlök delad i klyftor
1-2 msk olja
2 buljongtärningar
1,5 l vatten 

Smaksättare
Riven ingefära
Lime
Japansk soya
Sesamolja
1 tsk sambal oelek
Gärna vårlök eller gräslök att klippa över

Så här gör du. Ta fram en gryta. Skär champinjonerna och fräs i oljan. Addera vitlöken när svampen fått lite färg. Vänd hastigt ner löken. Tillsätt vatten, buljongtärning, nudlar och sambal oelek och de smaksättare du väljer. Koka nudlarna i buljongen enligt anvisningar på förpackningen. Lägg upp i djupa skålar tillsammans med skivad skuren kycklingfilé och ägghalva och vad du vill höja smaken med. Toppa med böngroddar och annat grönt du har hemma i skafferiet. Mums!