STHÅL TROR PÅ FLOWER POWER
Naturen har så mycket att ge och både frukt och blommor hör hemma på bordet. Här har den vackra fruktkakan dekorerats med färgglada blommor från Dahliafarmen på Österlen. Låt dig inspireras av Ulrika Majstrovic Hansén bilder som visar hur vackert ett bord kan bli.
Den här vackra plommonkakan görs i en pajform med smör och socker i botten. När kakan stjälps upp på vårt runda uppläggningsfat har du en krispig knäck på toppen. Vi har valt plommon, men du kan använda äpple eller annan frukt om du vill. Både Amuse Bouche Plate och Appetizer Plate passar utmärkt för en bit kaka. Smaklig spis.
Ingredienser:
6 plommon
150 g smör
1 dl råsocker
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk
Så här gör du:
- Täck botten av en pajform med råsocker om rörts ut i 50 gram smält smör.
- Fördela ut de urkärnade plommonen vackert. Tänk på att det som ligger i botten blir det som ligger överst sedan när du serverar.
- Vispa samman smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljpulver och rör sedan ned i smeten.
- Addera mjölken
- Häll smeten över plommonen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter på 175 °C
Låt kakan svalna i formen en stund innan du stjälper upp den. Är den inte redan tillräckligt knäckig på toppen kan du ge den någon extraminut med övervärme. Servera med en klick vispad grädde eller Crème fraiche.
Kakan på bilden är serverad på våra Appetizer plate i den vackra glasyren Antique.