Butiken

En Cheesecake som smälter i munnen

Servera en bit på Amuse Bouche och njut. Med ett sting av kardemumma är det en dessert du sent ska glömma.

Botten: ­
250 g Digestive
2 tsk finmortlad kardemumma
75 g brynt smör

Gör så här:
Bryn smöret. Mixa kexen med det brynta smöret och kardemumman. 
Tryck ut i pajformen – gärna Sthåls egen. 
Förgrädda botten i 170 °C 7-8 minuter. Sänk därefter temperaturen till 150°


Fyllning:
500 g färskost
1 burk sötade kondenserad mjölk 397 g
1 msk vaniljsocker
1 liten citron
4 ägg

Gör så här:
Vispa ihop färskost, kondenserad mjölk, vaniljsocker och limesaft. 
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop tills smeten är slät. 
Häll därefter smeten på den varma botten.
Baka i varmluftsugn 150 ° cirka 30 min så att fyllningen blir fast.
Ta ur ugnen och låt svalna. Dekorera med jordgubbar och servera med lättvispad grädde.


Sthåls små keramiktallrikar Amuse Bouche är perfekta för ändamålet - här i glasyren Lavender. Receptet har vi fått från Anna Caroline Magnusson som driver Instagramkontot @annacarolinebakar.